Voetbal

Automatische beregening

Water speelt een grote rol voor het verkrijgen van een perfecte grasmat. Hydor Perrot levert verschillende beregenings-oplossingen voor natuurgras en kunstgras. Van volledig automatische, ondergrondse systemen tot semi-automatische en manuele mobiele sproeiers.

 

Een vol-automatisch irrigatiesysteem betekent een grotere initiële investering dan de aanschaf van een mobiele sproeier maar de investering wordt op korte termijn terugverdiend door de vele voordelen van de Hydor-Perrot installatie. Er hoeft niet meer met slangen over het veld worden gesleept; Er kan 's nachts of 's morgens worden besproeid door middel van een beregeningsklok zodat er weinig water verdampt en het gras geen risico op verbranding heeft. (overdag gaat tot 75% van het water verloren door verdamping: hierdoor krijgt de grasmat niet voldoende water waardoor men vaak dagelijks gaat sproeien hetgeen de wortelgroei van het grastapijt niet ten goede komt.)

Omdat de bediening eenvoudig is wordt er beregend voor het gras de eerste tekenen van verdroging gaat vertonen. De grootste besparing krijgt men door het vervallen van de jaarlijks hoog oplopende arbeidskost bij manueel besproeien. Voor een automatische Perrot installatie ligt de prioriteit bij de veiligheid van de spelers, een optimale waterverdeling en een minimum aan onderhoud.

 

Een Hydor-Perrot installatie bestaat tegenwoordig uit 12 verzonken, metalen sportveldkanonnen per speelveld. Er staan 10 pop-up sproeikanonnen rond het veld en slechts 2 kanonnen centraal in het speelveld.

Automatische beregening
Automatische beregening
Automatische beregening
Automatische beregening
Automatische beregening
Automatische beregening
Automatische beregening
Automatische beregening
Automatische beregening

Mobiele sproeisystemen

De Perrot rollcart / Raintrain

Hydor is invoerder van de Perrot Rollcart. Wij zijn ook erkend servicepunt voor deze rollcarts. Wij kunnen voor complete installaties zorgen inclusief pompen en toebehoren.

De Rollcart is een degelijke en budgetvriendelijke oplossing voor het besproeien van natuurvelden. Aangesloten op een boorputinstallatie, een citerne of rechtstreeks op stadswater kan het toestel tot 18m ver sproeien. De Perrot Rollcart / Raintrain van de nieuwste generatie is een turbine aangedreven beregeningstoestel speciaal ontwikkeld voor sportvelden.

 

De Rollcart start met rijden en sproeien zodra de waterkraan wordt geopend. Langzaam trekt hij zich voort over de voordien uitgerolde kabel. Op het ingestelde eindpunt stopt de Rollcart met rijden en met sproeien. 

De watertoevoerslang, tot 100m lang, wordt door de Rollcart meegetrokken.

 • Precisie sproeier met instelbare sektor en optimale waterverdeling door constante snelheid
 • Traploze snelheidsregeling
 • Onderhoudsvrij
 • Eenvoudige bediening
 • Gazon-vriendelijk: 4 grote wielen om spoorvorming te vermijden; sproeihoek wordt zo ingesteld dat het toestel steeds over droog terrein rijdt.
 • Veilig in gebruik door hydraulisch afschakelventiel, nylon kabel en afdekkap

 

Technische gegevens

Snelheid: 10-20m/uur

Waterverbruik: min 3m³/uur

Werkdruk: min 4bar aan het toestel (dus minstens 5bar aan het aftakpunt benodigd)

Sproeilengte: 120m

Sproei-diameter: 28-36m

Gewicht: 27kg

Afmetingen: 77x47x40cm

Materiaal: Aluminium, koper en ABS

 

Eventuele opties

Metalen slanghaspel met 100m versterkte slang met inox spanbanden en Geka snelkoppelingen. In combinatie met de vandalisme-bestendige wateraftakpunten met debietgeregelde sleutel biedt de Rollcart veel gebruiksgemak.

 

 

De Perrot rollmobiel

Dit toestel met grote capaciteit is uiterst geschikt voor clubs die verschillende velden dienen te beregenen. Het toestel is zeer wendbaar en zelfs door één persoon manueel te verplaatsen. De beregeningslang wordt automatisch opgerold: er hoeft niet gesleurd te worden met zware slangen. Wij hebben zelfs beregeningshaspels die de hele breedte van het veld kunnen overlappen.

Hier volgt de meest courante versie: 

 • Polethyleenbuis diam 50mm, lengte 100m
 • Automatisch oprollen met een turbine geïntegreerd in de reduktiekast 
 • Tandrad aandrijving (geen ketting !)
 • Nood oprolsysteem met zwengel of via cardanaandrijving
 • Snelheidsregeling via een automatisch by-pass ventiel
 • Numerieke snelheidsaanduiding
 • Manometer
 • Sproeiwagentje met 3 wielen en regelbaar spoor heft automatisch op bij het beëindigen van de beregening
 • Sproeier type Perrot ZM22W, sector instelbaar
 • Automatisch stopmechanisme bij drukverhoging of bij drukval
 • Geleverd met 2m flexibele toevoerslang en koppelingen
Mobiele sproeisystemen
Mobiele sproeisystemen
Mobiele sproeisystemen
Mobiele sproeisystemen
Mobiele sproeisystemen
Mobiele sproeisystemen
Mobiele sproeisystemen
Mobiele sproeisystemen

Voordelen automatische beregening

 • Slechts 2 of  3 pop-up sproeiers in het speelveld! De centrale sproeiers bevatten een grote rubberen kom met een diameter van 21cm en een diepte van 10cm. Deze wordt met aarde gevuld en bedekt met gazon. Dit maakt hem onzichtbaar en volkomen veilig voor de spelers en onderhoudswerkzaamheden. De randsproeiers zijn voorzien van een groen deksel al dan niet met kunstgras.
 • Gelijkmatige en snelle bevochtiging van de oppervlakte, zonder plasvorming
 • Lage sproeihoek van 22° zodat wind weinig effect heeft op het sproeibeeld.
 • Eenvoudig in onderhoud. Het mechanisch gedeelte is bereikbaar van bovenaf, zonder te moeten graven.
 • De sproeiers kunnen worden geleverd met een ingebouwd magneetventiel zodat er geen hydrantboxen met deksel nodig zijn rond het veld.
 • De sproeier is compleet opgebouwd uit messing met inox en ABS onderdelen. Ze worden met de voedingsleidingen verbonden door middel van een regelbaar 3-bochtensysteem.
 • Het systeem wordt aangestuurd door een beregeningsprogrammator, via een internetsturing of via afstandsbediening. Er kunnen ook bodemvochtigheidssondes en een regensensor worden op aangesloten.

 

Bij kunstgrasvelden mogen geen sproeiers in het veld worden gemonteerd. Hydor heeft hiervoor het unieke, robuuste VP3 pop-up kanon. Deze kanonnen worden enkel rond het veld onzichtbaar gemonteerd. Ze hebben tot 50m reikwijdte en zorgen dus voor voldoende water-overlapping, zelfs in het middenveld. Perrot zorgde hier voor een wereldpremière. Het kanon wordt al op vele plaatsen als dé referentie beschouwd!

 

De sproeier wordt aangedreven door een pistonaandrijving. Hierdoor draait de VP3 zeer gelijkmatig in beide richtingen zonder spatwater rond de sproeier. Tijdens de werking kan u ernaast staan zonder nat te worden ! Zelfs de snelheid van rotatie is regelbaar!

 

De Perrot Hydra is een ander sproeikanon, speciaal ontwikkeld voor sportvelden. De specificaties zijn overtuigend: Zeer lage drukval door centrale waterdoorloop, flexibele afstelling van beide hoeken, aflezing van hoekinstelling ook wanneer sproeier niet in werking is, slipkoppeling tegen vandalisme, regelbare sproeisnelheid, alle onderdelen bereikbaar van bovenaf zonder te moeten graven, ingebouwd magneetventiel, automatisch aflopend, voorzien van kunstgras indien gewenst, manuele controle en drukregeling van het ventiel via knoppen bovenaan, speciale kogellagers in de motor, werpwijdte tot 32m, aansluitdraadstuk in messing...

Voordelen automatische beregening
Voordelen automatische beregening